Paņēmu glāzi griķu, kāpostu un sagatavoju ātrās vakariņas: šādu ēdienu var ēst arī teju katru dienu un neapniks

Gribu jums parādīt vienu recepti, kas man ir viena no iecienītākajām, jo ir ātri pagatavojama un veselīga – gardi un interesanti griķi kopā ar kāpostiem.

Šo ēdienu es varētu ēst katru dienu! Sastāvdaļas lieliski sader kopā, veidojot īpaši patīkamu un aromātisku garšu. Griķi ir lielisks vitamīnu un minerālvielu avots. Tie satur B grupas vitamīnus (B1, B2, B3, B6), kā arī tādas minerālvielas kā magnijs, fosfors, dzelzs, cinks un varš.

Lasi arī: Kāpēc patiesībā cilvēki kaisa sāli pie durvīm

Griķos ir augsts olbaltumvielu saturs, kas padara tos par lielisku augu izcelsmes olbaltumvielu avotu, īpaši piemērotu veģetāriešiem un vegāniem. Griķos esošās olbaltumvielas satur visas būtiskās aminoskābes, tostarp lizīnu, ko trūkst daudzos citos graudaugos. Kombinācijā ar kāpostiem, šis ēdiens ir lielisks.

 

Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

 

Kā es gatavoju:

Noskaloju glāzi griķu zem auksta ūdens.

Katliņā ielej 2 tases ūdens, pievieno 1/2 tējkarotes sāls un 100 g sviesta.

Izvēlies vienu putnu un uzzini, kas jūs sagaida jau tuvākajā nākotnē

 Uzlieku uz uguns un uzvāru. Un tiklīdz ūdens un eļļa uzvārās, pievienoju griķus.

Es uzvāra un samazina siltumu līdz minimumam. Vāra zem slēgta vāka apmēram 20 minūtes, un šajā laikā ūdenim vajadzētu pilnībā uzsūkties. Izslēdzu uguni un ļauju griķiem vēl nedaudz nostāvēties.

 

Pa to laiku sasmalcinu 2 sīpolus un apcepu augu eļļā caurspīdīgus.

 

Burkānus sarīvē uz rupjās rīves un apcepu burkānus un sīpolus līdz mīksti.

 

Kāpēc patiesībā japāņi mazgājas vakarā – noskaidroju iemeslu un arī pats pieņēmu šo paradumu

Galvenie soļi gan tikai sekos

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk